Имунизацията срещу COVID-19 с първа доза ваксина на AstraZeneca и втора на Pfizer увеличава шест

...
Имунизацията срещу COVID-19 с първа доза ваксина на AstraZeneca и втора на Pfizer увеличава шест
Коментари Харесай

За повече антитела: Първа доза AstraZeneca и втора на Pfizer

Имунизацията против COVID-19 с първа доза ваксина на AstraZeneca и втора на Pfizer увеличава шест пъти неутрализиращите  антитела  в съпоставяне с приема на две дози от препарата на AstraZeneca. Това установи проучване, извършено в Република Корея и представено от Ройтерс.

Проучването е направено измежду 499 медицински чиновници. От тях 100 души били ваксинирани с другите ваксини, 200 души - с две дози от ваксина та на Pfizer, а останалите - с две дози от препарата на AstraZeneca.

Всички имунизирали изработили неутрализиращи новия ковид антитела , които пречат на вируса да прониква в клетките и да се развъжда и резултатите от смесването на двете дози ваксини са сходни с броя обезвреждащи антитела в групата, приела две дози от препарата на Pfizer.

Британско проучване предишния месец получи сходни резултати - първа доза от препарата на AstraZeneca, последвана от вода  ваксина  на Pfizer дава най-хубави резултати при Т-клетъчния имунитет и по-голям брой обезвреждащи антитела спрямо първа доза от ваксина та на Pfizer и втора - на AstraZeneca.

При нито една от групите в проучването не се следи намалена неутрализираща активност срещу разновидността Алфа на новия ковид , само че обезвреждащият титър спада от два до 6,5 пъти против разновидностите Бета, Гама и Делта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР